Samen actief en inspirerend voor alle senioren

Workshop Aldo Druyf

KBO Oudenbosch is bijzonder verheugd om een workshop van de bekende musicus en auteur Aldo Druyf te mogen aankondigen. We organiseren deze happening samen met KBO Brabant.
Aldo Druyf, een originele en inspirerende spreker/musicus weet in korte tijd te overtuigen met zijn kennis, humor en gitaarspel! Hij zal ons meenemen op een onderhoudende en inspirerende ontdekkingsreis door de mooiste klassieke muziek.
De workshop vindt plaats op woensdag 9 oktober van 13.30 – ca. 15.30 uur, in de Aula van de Vossenberg. De toegang incl. koffie/thee is gratis.

Mis dit niet!
Meld je tijdig aan bij Henk Schell (06 21546291) of Conny Mertens (06 24362605) of stuur een mail naar: webmaster@kbo-oudenbosch.nl .

Hieronder vind je meer informatie. Kijk ook eens op de website van Aldo: www.klassiekinzicht.nl

Klassiek On Tour
Aan de hand van het interactieve boek Klassiek In Zicht laat Aldo zien hoe je op een snelle en leuke manier kan ontdekken welke klassieke muziek (uit het enorme aanbod) voor jóu interessant is. Dit wordt aangevuld met toelichting op de muzikale basisbegrippen melodie, harmonie en ritme, het herkennen van stijlperiodes en genres, vergelijken van uitvoeringen, klassiek in pop, en de rol van de dirigent.

Hoe?

Alles wat Aldo vertelt, wordt ondersteund met opnames en live klassiek gitaarspel. Daarmee is het ook een beetje een concert! Je kan actief meedoen door vragen te stellen of muzikale ervaringen te delen, maar lekker achterover hangen en luisteren kan net zo goed. In de beroemde Habanera (Liefde is als een rebelse vogel) uit Carmen, laat Aldo bijvoorbeeld horen hoe Bizet de vrijheid en zelfstandigheid van de zigeunerin Carmen uitbeeldt in de noten. De oren worden gespitst bij de meerstemmigheid van Bach en ook worden een authentieke- en gewone uitvoering van De vier jaargetijden van Vivaldi met elkaar vergeleken.

Voor wie?

Voor iedereen! Je hoeft geen noten te kunnen lezen of een instrument te bespelen om van deze muzikale tour te kunnen genieten. De tour is een inspiratie om je verder te brengen in klassieke muziek en zowel geschikt voor instappers als gevorderden.