De vaste activiteit koersbal is voorlopig gestopt. Er waren niet genoeg deelnemers meer. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich aanmelden via de secretaris. Zodra er weer genoeg aanmeldingen zijn, zal deze activiteit opnieuw worden opgestart.

Wat is koersbal?

Koersbal is van oorsprong een heel oude Engelse sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. In Engeland noemen ze het ‘Bowls’. In de 80-er jaren is de sport overgewaaid naar Nederland. Bewegen is gezond en daarom wordt ook door ouderen steeds meer koersbal gespeeld.

          

En dat gebeurt óók bij KBO-Oudenbosch, twee keer per week in de aula. Er wordt gespeeld op dinsdag- en vrijdagmiddag. Ook wordt er deelgenomen aan toernooien en de competitie.
En dat gaat behoorlijk goed, gezien de prijzenkast.

                   

Schroom niet, kom eens binnenwandelen om te kijken hoe het er hier aan toe gaat en of het misschien ook een sport is voor u.
U kunt natuurlijk ook tevoren even contact opnemen met Jo Machielse, tel.: 0165 315 542 mail: jmachiel@caiway.nl

Deze mooie, spannende en gezellige sport kan tot op hoge leeftijd worden beoefend.

                              

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter.
Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar.
Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen.
De bedoeling van het spel is, net als bij “jeu de boules ” om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de ‘jack’, het witte doelballetje.
De ballen rollen echter niet in een rechte baan , maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk.